Veure tots Veure tots
                      
27 de juliol del 2018
CURSA LLUNA PLENA
27 de juliol del 2018
CURSA LLUNA PLENA
 

     
AGENDA ESPORTIVA
Imatge VIII OTSO TRAIL MENORCA CAMÍ DE CAVALLS

17, 18 i 19 de maig de 2019

 
Imatge MENORCA 52 SUPER SERIES SAILING WEEK

21 - 25 de maig de 2019

 
Imatge VII MITJA MARATÓ DE FORNELLS

13 d'abril del 2019

 
Imatge CURSA DEL TORO 2019

29 de juny del 2019

 
Imatge Island Games Menorca a Gibraltar

6 - 12 de juliol de 2019

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Imatge SWIM IN MENORCA TRAVESSIA 10 km 2019

29 de setembre de 2019

 
Imatge Volta a Menorca BTT

11, 12, 13 d'octubre del 2019

 

Projectes esportius

 
Imatge Premi ImagEsport: curtmetratges que transmeten els valors en l'esport

Es una convocatòria dirigida a les entitats esportives de Menorca. Es tracta d'utilitzar la imatge com una eina per sensibilitzar a tots els al.lots i al.lotes que participen en les activitats del programa "L'esport en l'edat escolar" que organitza el Consell de Menorca. I arribar també a totes les persones implicades en l'esport infantil donant a conèixer els valors que es poden transmetre a través dels esports col·lectius i individuals.

Els vídeos han de tenir una durada de 3 a 5 minuts i els protagonistes són al.lots i al.lotes d'entre 6 i 16 anys que pertanyen a algun club esportiu de l'illa.

 
Imatge Integrasport, valors a l'esport

Donada la necessitat de crear una eina de transformació de tot l'entorn que afavoreixi l'aprenentatge dels i les esportistes i faci de l'esport el millor vehicle de creixement personal, l'àrea d'Esports del Consell de Menorca ha posat en marxa el programa "Integrasport: Posam Valors a l'Esport" per al període 2017-1018. A través d'aquest projecte s'oferirà suport als clubs per treballar la formació esportiva. Serà una formació complementària al procés d'aprenentatge dels esportistes de les categories aleví, infantil i cadet amb la col·laboració dels clubs de l'illa.

 
Imatge ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA que desenvolupa l'àrea d'Esports del Consell de Menorca ha programat una sèrie d'activitats per posar en valor la figura de les dones esportistes, conèixer la seva feina i les situacions que es troben només pel fet de ser dones. D'aquesta manera podrem comprendre com viu la dona a l'entorn esportiu i la necessitat d'aconseguir una igualtat efectiva.

 
Imatge   Xala a la natura, esport a l'aire lliure

El programa "Xala a la natura" promociona entre els al·lots i les al·lotes de 2n a 6è de Primària de Menorca la pràctica d'esports fora de l'horari escolar i en contacte amb la natura. La illa és un lloc ideal per a l'activitat física i esportiva a l'aire lliure.

 

L'àrea d'Esports del Consell de Menorca, la Fundació per a l'Esport Balear, les Federacions Balears de Vela, de Piragüisme i d'Hípica i els clubs nàutics i hípics de l'illa organitzen i coordinen tres activitats: Vine a navegar, Vine a remar i Coneix el cavall.

Imatge

L'esport, transmissor de valors socials

Amb el projecte "Els valors en l'esport  de Menorca", el Consell Insular treballa en la pràctica esportiva com a eina de transformació social i personal a partir del respecte a les persones i l'entorn de Menorca.

 
Imatge

Xala Jugant

Aquest programa es basa en promocions esportives de diferents esports que s'ofereixen als centres escolars. Consisteixen en sessions d’aprenentatge amb material adequat a l'edat, dins l'horari escolar i amb trobades intercentres, algunes de les quals tenen una continuïtat com ara l'Atletisme Divertit que arriba fins al torneig nacional "Jugando al Atletismo".

Aquestes activitats les coordina i organitza el Departament d'Esports del Consell de Menorca junt amb les delegacions corresponents als esports que es promocionen cada any.

 
Imatge

L'Esport en l'Edat Escolar

L'àrea d'Esports del CIM té, entre altres, la responsabilitat de vetllar per a què tots els fillets/es entre sis i dotze anys, així com els/les al·lots/es entre els 12 i 16 anys puguin gaudir de l'esport i l'activitat física.
El programa EEE esdevé una importància considerable en l’esport menorquí, ja que l’esport en l’edat escolar és un dels pilars fonamentals per assegurar un bon creixement per a les persones.

 
Reconeixements mèdics esportius

El Gabinet de Medicina Esportiva del Departament d'Esports del CIM té la funció de protegir la salut de l’esportista, donant el servei de medicina de l’esport a tota la població d’esportistes de l'illa de Menorca, des de la categoria de pràctica de l’esport en l’edat escolar, federat i de temps lliure

 
Imatge L'esport a debat

Programa del Departament d'Esports del CIM que consisteix en donar l'oportunitat a entitats que ho sol·licitin de desenvolupar jornades, cursos de formació, xerrades i col·loquis a través d'ajudes econòmiques i logístiques.
Es duu a terme durant tot l'any.
Foro d'encontre entre professionals, professors, esportistes, estudiants, practicants d'esports, tècnics etc, on poder dur a terme debats i adquirir coneixements de la pràctica esportiva i de les ciències de l'activitat física i l'esport.

 
Imatge

Menorca illa de l'esport

La web www.menorcailladelesport.com intenta donar resposta a una necessitat, la d'ajuntar tota aquesta informació relacionada amb l'esport de l'illa de Menorca i donar-li cos per oferir la possibilitat de consultar i accedir-hi de manera fàcil, ràpida i senzilla des de qualsevol lloc, en definitiva, poder donar a conèixer a tothom que som l'ILLA DE L'ESPORT.

 
Imatge Moviments per Viure, activitat física i cognitiva per a la gent gran

MoVIments per a Viure va néixer al Departament d'Esports del CIM l'any 2007 amb el nom de A Viure com Cal. El Departament d'Esports del Consell Insular de Menorca va llançar aquest projecte amb l'objectiu d'oferir a tots els geriàtrics i centres de dia de Menorca sessions d'activitat física per millorar la qualitat de vida de les persones. A Viure com Cal arriba a la vida dels centres com una novetat que il·lusiona i motiva els avis i àvies.

 
Imatge

Convocatòries d'ajuts a l'esport

L’objecte d’aquestes convocatòries d'ajuts del Departament d'Esports del CIM és oferir i regular la concessió d’ajudes econòmiques dirigides a l'esport menorquí, tant als esportistes que han assolit un nivell destacat com a les entitats esportives sense ànim de lucre inscrites en el registre de la Direcció General d’Esports de les Illes Balears i amb domicili a Menorca.
Així mateix hi ha una convocatòria dirigida als ajuntaments de l'illa que desenvolupen programes d'activitat física per a la gent gran i per a persones amb discapacitat.

 
Imatge Lliga de curses populars d'estiu

Programa que consisteix en la promoció de l'esport participatiu per a tothom, mitjançant la lliga de curses populars durant tot l'estiu, a través de la seva incursió dins el programa de festes patronals de cada població participant.

 
Imatge Rutes saludables

El programa Rutes Saludables neix de la col·laboració entre les administracions públiques, de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Salut del Govern Balear, a través del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular i la Direcció General de Salut Pública del Govern Balear.

 
Publicacions esportives

Aquí hi trobareu classificades en tres apartats (col·lecció de jocs i esports autòctons, estudis i altres publicacions), totes les publicacions realitzades des de l'Àrea d'Esports del Consell Insular de Menorca.

 
12
 
 
   
Enllaços relacionats
Menorca       Consell Insular de Menorca
MENORCA, ILLA DE L'ESPORT