Imatge Integrasport, valors a l'esport

Amb l'objectiu de crear una eina de transformació de l'entorn esportiu que afavoreixi l'aprenentatge dels i les esportistes i faci de l'esport el millor vehicle de creixement personal, l'àrea d'Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa "Integrasport: Posam Valors a l'Esport". 

 

Integrasport, valors a l'esport

A través del programa "Integrasport: Posam Valors a l'Esport" s'ofereix suport als clubs esportius per treballar una formació complementària al procés d'aprenentatge dels esportistes de les categories aleví, infantil i cadet.

 

El programa persegueix l’objectiu de contribuir a la salut, el benestar, el desenvolupament i creixement personal dels i les esportistes en edat escolar. I en aquest procés es considera necessari implicar els diferents agents que intervenen en l’esport escolar: esportistes, tècnics esportius, familiars, directius, àrbitres, delegats i públic general, així com afavorir-ne una major interacció i vincle, per tal de construir un model esportiu més saludable i comú.


El projecte Integrasport preveu treball específic amb cadascun dels agents implicats i per això planteja diferents actuacions:

1- Activitats que complementin la formació dels esportistes: treball emocional, dinàmica de grups, ...

2- Activitats per a la formació d'entrenadors i delegats: treball de suport amb els entrenadors i delegats

3- Activitats de sensibilització de mares i pares: treballs per a la relació amb altres pares, amb esportistes, ...

4- Activitats de foment dels valors educatius a la competició: tercer temps.

L'àrea d'esports del Consell de Menorca va crear un equip de treball dirigit per Betlem Gomila, Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i l'acompanyen Pere Calafat, Xeca Anglada, Biel Domingo i David Mercadal. El reponsable del programa Integrasport per part del Consell de Menorca és Josep Juaneda.

 

Aquest equip, en col.laboració amb els representants dels clubs que participen en el projecte, organitzen grups de feina, valoren les necessitats dels clubs, defineixen el programa d'activitats i planifiquen les sessions, que s'inclouen en l'activitat esportiva habitual. Tant el Consell Insular com els clubs fan un seguiment per assegurar el correcte desenvolupament de les accions que es duen a terme.

 

- INTEGRASPORT CURS 2020/2021 -

 

El Servei d’Esports segueix apostant per Integrasport i ha posat en marxa la 4ª edició. Enguany el programa ha tingut molt bona rebuda entre els clubs esportius de l’illa i s'hi han adherit un total de 28 clubs i 1064 esportistes.

 

Aquesta 4ª edició compta amb 6 tècnics acompanyants, que duen a terme el programa, proposant i dinamitzant les difererents acccions de forma consensuada i conjunta amb coordinadors/es i entrenadors/es dels clubs adherits.

 

Per segon any consecutiu, es treballen continguts sobre hàbits alimentaris saludables i també sobre la perspectiva de gènere en el món de l’esport, a través de dos tallers específics en mans d’especialistes.

 

En definitiva, es compta amb un equip de professionals multidisiplinar, especialitzat en diferents àmbits (activitat física i esport, educació, psicologia i nutrició), per tal d’oferir un acompanyament transversal i de qualitat.

 

 

HISTÒRIC CLUBS ADHERITS FORMACIÓ I TROBADES SESSIONS AMB ESPORTISTES TALLERS AMB FAMILIES EQUIP INTEGRASPORT

 

 

Presentació projecte Integrasport
App Integrasport
PROJECTE Integrasport
Web Integrasport
Presentació Integrasport 2017/18
Primers resultats App Integrasport
4a Edició del programa Integrasport

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS