Reconeixements mèdics esportius

El Gabinet de Medicina Esportiva del Departament d'Esports del CIM té la funció de protegir la salut de l’esportista, donant el servei de medicina de l’esport a tota la població d’esportistes de l'illa de Menorca, des de la categoria de pràctica de l’esport en l’edat escolar, federat i de temps lliure

 

Reconeixements mèdics esportius

L’objectiu fonamental és el de fer un treball de prevenció, realitzant reconeixements mèdics esportius, per tal de detectar la presència de patologies que contraindiquin la pràctica esportiva habitual, per comportar un risc per a la salut de l’esportista. Es fan les recomanacions adients per la valoració de l'aptitud esportiva, les indicacions de les proves complementàries a realitzar-se o recomanacions medico esportives per tal d'obtenir un nivell òptim de salut.

També es fan reconeixements medico esportius de Valoració funcional, amb la realització de tests medico esportius i tests per a l’estudi de les qualitats físiques de l’esportista, assessorament fisiològic de l’entrenament, i es donen les posteriors recomanacions per donar suport en els programes d’entrenament de l’esportista. El contingut dels reconeixements mèdics són: interrogatori dels antecedents familiars i personals, antecedents esportius, exploració física per aparells (aparell locomotor, aparell cardiovascular, aparell respiratori, etc.), estudi antropomètric, proves funcionals en repòs (electrocardiograma i espirometria forçada), prova funcional com el test electrocardiogràfic d’esforç, tests físics per a valoració funcional en laboratori i tests de camp, entre d’altres.

Gabinet de Medicina Esportiva i coordinació dels Gabinets locals de Medicina Esportiva (en compliment de la Llei Balear de l’Esport i les competències atribuïdes). Us podeu dirigir a:

Gabinet de Medicina Esportiva
Poliesportiu Municipal de Maó
C. de ses Quatre boques, s/n (POIMA)
Tel. 971354173 ó a l'a/e: gabinet-medesport@cime.es

 

Preus públics del gabinet de medicina esportiva

 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS