Campament de Biniparratx

El campament de Biniparratx durarà una setmana. Es portarà a terme de dia 29 de juny a dia 6 de juliol. L’entrada al campament es farà el diumenge dia 29 de juny a les 16:30 hores i la sortida serà el diumenge dia 6 de juliol a les 11:00 hores. L’equip de monitors entrarà al campament el diumenge 29 de juny al matí, per acabar de perfilar detalls.

 

Campament de Biniparratx

El campament de Biniparratx durarà una setmana. Es portarà a terme de dia 29 de juny a dia 6 de juliol. L’entrada al campament es farà el diumenge dia 29 de juny a les 16:30 hores i la sortida serà el diumenge dia 6 de juliol a les 11:00 hores. L’equip de monitors entrarà al campament el diumenge 29 de juny al matí, per acabar de perfilar detalls.
El projecte aquest any estarà destinat a 180 fillets i filletes de Menorca, de les quals 16 places seran per a nens/as amb necessitats educatives especials. Es faran dos grups de 90 al·lots/es, (així separem els fillets/es grans dels petits). Desenvoluparan les mateixes activitats (estant aquestes adaptades en funció de les diferents edats i necessitats), però faran dos campaments paral·lels. Cada grup dorm en una part diferent del campament i fan les activitats en hores diferents. Destinataris
Els participants del campament seguiran essent fillets i filletes de 8 a 12 anys i el fil conductor d’aquesta nova edició del campament es centrarà en “MENORCA, l’illa on vivim”. Aconseguirem que els participants coneguin algunes de les aus que l’habiten, un tram del camí de cavalls, rondalles i llegendes i cercarem un tresor recordant l’època en que Menorca era punt estratègic dels pirates, entre altres dinàmiques ben interessants.
La metodologia que es durà a terme serà activa i dinàmica on els fillets/es són el centre de totes les activitats. El joc i els esports són les eines fonamentals per aconseguir que els participants aprenguin i es diverteixin al mateix temps.

El campament de Biniparratx que organitza el Departament d'Esports del CIM fa més de 30 anys, té com a objectius mitjançant els valors de l'activitat fisica i l'esport l’educació en la natura, ser més independents i a formar part d’un grup, promoure els beneficis de la convivència, el respecte, la tolerància, la solidaritat i la empatia tant amb els companys participants com amb el grup de monitors.

Entre d'altres les activitats a desenvolupar com ara la sortida al Club San Jaime de Son Bou, activitats aquàtiques (platja, piscina i jocs d’aigua), gimcanes, sortida as Grau, senderisme (Biniparratx-Binissafúller), els esports (Island Games, tir de fona i kayak), jocs tradicionals i de cooperació i la festa final, amb una finalitat lúdica i recreativa també ajudaran a responsabilitzar als participants amb l’entorn tenint conductes de neteja i respecte cap a tot el que l’envolta en cada moment, així com resoldre de forma efectiva totes les sensacions que sorgeixen quan s’està lluny de l’entorn familiar.

- Al mateix temps és un punt de preparació per a joves i monitors titulats que comencen a treballar en aquestes edats juvenils.

El fil conductor de campament serà “MENORCA, l’illa on vivim”.
Aquest any, cada grup tindrà el nom d’una de les Aus de Menorca: Puput, Fotja, Esplugabous, Agronet Blanc, Xoric, Falcó, Mussol, Ropit, Tord, Estornell, Verderol i Pinsà. Aprofitarem per parlar de les seves característiques (zones on habiten a Menorca, estacionalitat, alimentació...), de l’Albufera des Grau i Menorca, com a Reserva de la Biosfera.
Ens endinsarem en una recerca del tresor que durarà tota la setmana. Cada dia els participants, en grup, hauran de resoldre un problema matemàtic, si l’aconsegueixen resoldre, obtindran un tros de mapa que amaga el tresor de Biniparratx.
Les activitats i esports que realitzarem durant la setmana, donaran a conèixer als fillets/es les tradicions i la cultura de la nostra illa (Tir en fona i rondalles i llegendes de Menorca com “Sa nau des tudons i es pou de s’aimador”, “En Xoroi” o “Sa Novia d’Algendar”). Així mateix es realitzarà uns mini-Island Games, on els fillets/es podran practicar alguns dels esports que es realitzen en aquesta competició amb objectiu que puguin començar a conèixer l’existència d’aquests jocs perquè a l’any 2021 es celebrarà a Menorca i els fillets/es podran participar essent voluntaris.
A més, seguirem treballant les 3 R (Reduir, Reciclar i Reutilitzar) perquè els participants de Biniparratx puguin entendre una mica més la importància de tenir cura del nostre entorn.

 

Tiptic 2014
triptic 2a part 2014

 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS